Wie is nu eigenlijk die 'professional'?

Tja, met een achtergrond van 26 jaar grafimedia en verworven expertise in ontwerp, vormgeving, opmaak, PDF-workflows, color management, drukprocessen, afwerking, printmanagement, productiemanagement, webdesign, html, css en zoveel meer kun je zelfs in alle bescheidenheid wel spreken van een gedreven en ervaren professional.

Gestart in 1988 als leerling fc micro-/macrovlakdrukmonteur en reproductiefotograaf bij Drukkerij De Longte BV in Dordrecht, gekneed bij Grafisch Bedrijf Tuijtel BV in Hardinxveld-Giessendam en bij Quantes en De Hoog Dombosch doorontwikkeld in diverse leidinggevende functies, geörienteerd op prepress. Denk daarbij aan het omzetten van een Mac OS8 geörienteerde postscript-to-film workflow naar een volledig geautomatiseerde Mac OSX geörienteerde PDF-to-CTP workflow, het invoeren van standaardisatie (ISO 9001:2000), kwaliteits- en colormanagement en het optimaliseren van (productie)processen (World Class Manufacturing) en het ontwikkelen en opstarten van online web-to-print diensten zoals Albumprinter wat doorgroeide naar het bekende Albelli.

Na reclamebureau's zoals het in het Belgische Oostkamp/Brugge gevestigde DM&S en later het brabantse OCC is de stap naar productiemanagement gemaakt via toonaangevende drukkerijen zoals Chevalier International BV, Chevalier Crossmedia BV en Mouthaan Grafisch Bedrijf. Na in dienst geweest te zijn van het engelse printmanagement bureau HH Global Ltd en daar als key account executive de verantwoording had voor de marketingactiviteiten van Hewlett Packard binnen de Benelux vervolgens in dienst getreden bij een pharmaceutische onderneming, verantwoordelijk voor het opzetten en managen van een creative department (webdevelopment, productdevelopment, drukwerk, productfotografie, packaging) en marketing department (copywriting, adverts, pos-materials, beurs presentaties).

Richard van Heukelum

Geboren in de zomer van 1971, wordt bijgestaan door een geweldige vrouw, heeft de zorg over 5 prachtige kinderen, is een vervent motorrijder, is altijd te porren voor stedentrips, luistert graag obscure muziek, houdt van mensen die 'gewoon ff binnenwaaien', praat te makkelijk, heeft een lichte voorkeur voor synisme en sarcasme en houdt van zowel scherpe als absurde humor. Sociaal bewogen people-person; is part-time ambulance chauffeur / mobiel medisch assistent.

Interim grafisch professional

Heb je op korte termijn de behoefte aan een doorgewinterde grafisch professional, maar wellicht slechts op projectbasis of om de pieken in de productie op te vangen? Wil je wèl kunnen beschikken over extra mankracht, maar daarvoor niet direct een arbeidsovereenkomst voor afsluiten? Dan is deze freelancer precies wie je nodig hebt.


Meer informatie

* Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW